Mitä isännöitsijä tekee?

Mitä isännöitsijä tekee?

Puuduttavan tylsä vastaus löytyy asunto-osakeyhtiölaista: isännöinti johtaa taloyhtiön hallintoa ja taloutta sekä organisoi ja huolehtii kiinteistön ylläpidosta.

Ei mikään ihme, että alaa pidetään tylsänä, koska ala esiintyy niin etäisenä ja vaikeasti ymmärrettävänä. Tämä on sääli, koska taloyhtiömaailma koskettaa yli 2,7 miljoonaa suomalaista, joiden arvokkain omaisuus on isännöitsijöiden hoidettavana.  

Käytännön tasolla isännöitsijän työnkuva on kaikkea muuta kuin tylsää. Kuinka monessa ammatissa pääsee mukaan murto- ja ilkivaltatapausten selvitystyöhön poliisin kanssa, selvittämään vakuutusyhtiön kanssa vahinkoja, kun asukas on nukahtanut suihkun lattialle, suunnittelemaan pihan istutuksia tai auttamaan ikäihmistä netin käyttöönoton kanssa?

Isännöitsijän työnkuvaan kuuluukin huolehtia siitä, että kiinteistöllä ja sen asukkailla on kaikki hyvin. Työnkuvan ehdoton suola onkin siinä, että oikeasti ei ikinä tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. On myös mahtavaa päästä seuraamaan vierestä eri alojen ammattilaisten työtä ja oppimaan uusia juttuja myös itse. 

Meillä Triossa onkin tärkeää yrittää tuoda alaa lähemmäs tavallisia ihmisiä, jotta alan arvostus kasvaisi ja myös nuoret innostuisivat lähtemään alalle. 

Mitä sinä haluaisit tietää isännöinnistä tai taloyhtiömaailmasta? Voit lähettää meille kysymyksesi tai yhteydenottopyynnön tästä.